Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Συντήρηση συνδετήρων




Στα πλαίσια των χειμερινών εργασιών και συντηρήσεων στην αποθήκη ανακάλυψα πως είχα μερικούς συνδετήρες από παλιά που μου είχαν σκουριάσει και τους είχα αποσύρει. Πώς θα έφευγε όμως η σκουριά για να μπορώ να τους βάψω? Την λύση έδωσε ένα χημικό της Henkel για τον καθαρισμό επιφανειών από τσιμέντο ή μπετόν. Αφού λοιπόν έβαλα τους σκουριασμένους συνδετήρες σε έναν πλαστικό γουβά τους σκέπασα μέχρι επάνω με το υγρό χημικό. ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη χρειάζεται κατά την χρήση του καθώς πρέπει να φοράμε πλαστικά γάντια , προστατευτικά γυαλιά και να αποφεύγουμε την εισπνοή των αναθυμιάσεων που εκλύονται κατά την δράση του. Και όλα αυτά επιβάλλονται γιατί όπως φαίνεται από την φωτογραφία είναι τόσο δυνατό που δεν άφησε στην κυριολεξία τίποτα (σκουριά , γαλβάνισμα). Από δικό μου λάθος δεν αποθήκευσα την φωτογραφία των σκουριασμένων συνδετήρων πριν την εφαρμογή του οξέος για να υπάρχει σύγκριση , αλλά νομίζω ότι πλέον δεν παίζει κανένα ρόλο. Αφού λοιπόν ξεπλυθούν από το οξύ με άφθονο νερό και τους αφήσουμε να στεγνώσουν με ένα σπρέι μπορούμε να τους βάψουμε και να γίνουν πάλι σαν καινούριοι , όμορφοι και χρηστικοί.

6 σχόλια:

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Σπύρο καταπληκτική δουλειά!
Στην δεύτερη φωτογραφία είναι άβαφοι;
Αν ναι έχω την εντύπωση πως δεν χρειάζονται το βάψιμο,που ούτως ή άλλως τους έκανε καινούριους.
Πάντως με ξύδι εγώ τους καθάρισα,μόνο που δεν είχαν αυτή την λάμψη και αντί για βαψιμο τους βούτηξα σε καυτή παραφίνη,η οποια τους διατηρεί σε άριστη κατάσταση.
Πάντως το αποτέλεσμά σου είναι τέλειο!

Σπύρος Σφήκας είπε...

Γιώργο στην δεύτερη φωτογραφία είναι μόλις τους έχω ξεπλήνει με νερό. Πρέπει όμως να τους βάψω γιατί θα σκουριάσουν ξανά μιας και έχει φύγει το γαλβάνισμα.

Unknown είπε...

hi i wanna give u smile and hope u get all the best in ur life..
visit my blog www.5setia.blogspot.com
plissss

Noname είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Σπύρο καλό το καθάρισμα αλλά η βαφή;πως θα τους βάψεις ώστε να μη δυσκολεύουν τα εξαρτήματαστην εφαρμογή; μήπως με πιστόλι ή κάτι που δεν αφήνει χρώμα;

markos aliprantis είπε...

Πρίν ξεκινήσω να δουλεύω την παραφίνη σχεδόν όλοι είχαν σκουριάσει μια και η ποιότητα του γαλβανίσματος ήταν η χειρότερη,αλλά από τότε δεν έχω πρόβλημμα επειδή η παραφίνη πιάνει μια λεπτή κρούστα από πάνω και δεν σκουριάζουν εύκολα.